اعلام رسمی آغاز سال جهانی حبوبات از سوی سازمان ملل متحد/ آغاز سال جهانی حبوبات با کاشت نمادین باقلا

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) سال ۲۰۱۶ را سال حبوبات نام‌گذاری کرد تا در این سال مصرف پروتئین گیاهی و فواید استفاده از حبوبات را ترویج کند.

حبوبات شامل انواع لوبیا و نخود یک منبع ارزان، خوشمزه و سرشار از پروتئین و ریزمغذی‌های جهانی است. بخش قابل توجهی از سلامت و معیشت مردم را به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه تأمین می‌کند.

در پیام سازمان ملل به مناسبت نام‌گذاری سال جهانی حبوبات مدیرکل فائو خوزه‌گرازیانو داسیلوا با بیان اینکه حبوبات محصولات غذایی برای امنیت غذایی نسبت زیادی از جمعیت به‌ویژه در آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا هستند، گفت: حبوبات بخشی از رژیم‌های غذایی سنتی محسوب می‌شوند که بیشتر توسط کشاورزان خرد تولید می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه حبوبات بخش ضروری از رژیم انسان‌ها در تمامی قرون بوده‌اند، افزود: با این حال، ارزش غذایی این محصولات به‌طور کلی به رسمیت شناخته نشده است و همیشه مغفول مانده‌اند.

همچنین در پیام منتشرشده به مناسبت نام‌گذاری سال جهانی حبوبات، بان کی‌مون دبیرکل سازمان ملل نیز به نقش حائز اهمیت حبوبات در رفع گرسنگی امنیت غذایی، سوءتغذیه، چالش‌های زیست‌محیطی و سلامت انسان اشاره کرده است.

مجمع عمومی سازمان ملل، با هدف بالا بردن آگاهی مردم از مزایای حبوبات، تقویت تولید و تجارت این محصولات و تشویق برای ورود حبوبات به چرخه مواد غذایی و برای اجرای شعار "دانه‌های مغذی برای آینده‌ای پایدار" سال ۲۰۱۶ را سال جهانی حبوبات نام‌گذاری کرد.

در این مراسم در یک حرکت نمادین، مدیرکل فائو با کاشت تعدادی باقلا در زمینی پر از خاک آغاز سال جهانی حبوبات را اعلام کرد.

پتانسیل بکر حبوبات

حبوبات بخشی از فرهنگ غذایی و رژیم استاندارد بیشتر نقاط جهان هستند و یک ماده کلیدی در بسیاری از غذاهای محلی و منطقه‌ای از فلافل گرفته تا دال‌عدس و لوبیاپخته است.

صدها رقم مختلف حبوبات در سراسر جهان وجود دارد و جایگزین مناسبی برای پروتئین‌های حیوانی با قیمت بالا هستند که این ویژگی آنها را برای بهبود رژیم‌های غذایی در مناطق فقیرنشین جهان ایده‌آل می‌کند. برای مثال پروتئینی که از شیر تأمین می‌شود، پنج برابر گران‌تر از پروتئینی است که از حبوبات تأمین می‌شود و از آنجا که حبوبات عملکردی دو تا سه برابر نسبت به غلات دارند، می‌توانند کشاورزان ار از فقر روستایی نجات دهند و فرصت‌های اقتصادی ویژه‌ای را برای آنها به‌ویژه زنان روستایی فراهم کنند.

مزایای سلامت حبوبات

پروتئینی که در دانه‌های کوچک حبوبات وجود دارد، دوبرابر پروتئین موجود در گندم و سه‌برابر پروتئین موجود در برنج است.

مدیرکل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با تأکید بر اینکه حبوبات غنی از عناصر کم‌مصرف، اسیدهای آمینه و ویتامین (ب) هستند، این محصولات را بخش حیاتی از یک رژیم غذایی سالم دانسته است.

حبوبات با داشتن چربی کم، مواد مغذی زیاد و فیبر محلول نقش حائز اهمیتی در کنترل کلسترول خون و سلامت دستگاه گوارش دارند. همچنین وجود آهن و زینک در این محصولات، برای مقابله با کم‌خونی در زنان و کودکان بسیار مؤثر است. باید گفت حبوبات ماده کلیدی در رژیم‌های سالم برای مبارزه با چاقی و جلوگیری و مدیریت بیماری‌های مزمن مانند دیابت، قلبی و سرطان به‌شمار می‌آیند.

حبوبات به دلیل محتوای تغذیه‌ای بالا در خود از اجزای اصلی سبدهای غذایی محسوب می‌شوند و از آنجا که حاوی گلوتن نیستند، برای بیماران مبتلا به سلیاک مناسب هستند.

مزایای حبوبات برای حیوانات و محیط زیست

حبوبات تنها برای سلامت انسان‌ها مفید نیستند، آنها همچنین می‌توانند سلامت حیوانات و خاک و تنوع زیستی را بهبود بخشند.

باقیمانده محصولات حبوبات می‌توانند به‌عنوان علوفه حیوانات به جهت افزایش غلظت نیتروژن در رژیم غذایی آنها و با هدف بهبود سلامت و رشد آنها استفاده شود.

در این مراسم، مدیرکل فائو با برجسته کردن نقش حبوبات در تثبیت نیتروژن خاک که می‌تواند در نهایت منج رهب حاصلخیزی خاک، گسترش بهره‌وری از زمین‌های کشاورزی و حذف وابستگی به کودهای شیمیایی شود، این مزایا را دلیلی بر کاهش رد پای کربن و به‌صورت غیرمستقیم دلیلی بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای دانست.

حبوبات به‌دلیل داشتن تنوع ژنتیکی بالا، پتانسیل قابل توجهی برای سازگاری با آب و هوایی مختلف را دارند و کشاورزان قادر خواهند بود با توجه به تغییرات آب و هوایی گونه‌های جدید را برای کشت در منطقه زندگی‌شان انتخاب کنند.

در نهایت باید گفت با استفاده از حبوبات در سیستم‌های کشت مخلوط و کامنت آنها در تناوب با سایر محصولات می‌توان فرسایش خاک را کاهش داد و علاوه بر این آفات و بیماری‌ها را نیز کنترل کرد.

گفتنی است، تاکنون فائو سال‌های مختلف را به خاک، کشاورزی خانوادگی، گیاه کینوا و... اختصاص داده است و امسال نیز در ادامه سال‌های پیشین به نام سال حبوبات نام‌گذاری شد.

کشاورزی ۶۰ درصد آب را مصرف می‌کند نه بیشتر

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب، خاک و صنایع گفت: سهم بخش کشاورزی از آب مصرفی کشور ۶۰ درصد است نه بیشتر و نباید سهم دیگر بخش‌ها را به پای کشاورزی حساب کرد.

به گزارش ایسنا، علی‌مراد اکبری با حضور در بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها گفت: بخش کشاورزی مصرف‌کننده ۶۰ درصد منابع آبی تجدیدشونده کشور است و بیش از این میزان مورد قبول وزارت جهاد کشاورزی نیست. چرا که آبی که در پشت سدها وجود دارد را محاسبه می‌کنند و پس از کم کردن سهم صنعت و شرب، بقیه را به پای کشاورزی می‌ریزند.

وی افزود: تنها سالانه ۵ میلیارد متر مکعب آب پشت سدها تبخیر می‌شوند و بالغ بر ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال آب‌های خروجی کشور است که این را هم نیز جزو سهم بخش کشاورزی محاسبه می‌کنند. البته غیر از این آب خارج از فصل آبی که به منظور تامین برق رهاسازی می‌شود و غیره را نیز سهم بخش کشاورزی تلقی می‌کنند در حالیکه این محاسبه درستی نیست و بخش کشاورزی نهایتا مصرف‌کننده ۶۰ درصد منابع آبی کشور است.

اکبری ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی برنامه جدی برای بهینه‌سازی مصرف آب در قالب برنامه ششم توسعه دارد تا بتواند راندمان ۴۴ درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی را ارتقا بخشد چرا که پیش از این راندمان بخش کشاورزی حدود ۴۲ درصد بود و طی سال‌های اخیر به حدود ۴۴ رسیده است و این به معنی صرفه‌جویی در مصرف حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیارد متر مکعب منابع آبی کشور است.

معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد : واردات برنج آزاد شد

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه با برداشته شدن تحریم‌ها هزینه واردات گندم ایران تا ۳۰ درصد کاهش پیدا می‌کند، گفت: ممنوعیت واردات برنج از یک هفته قبل برداشته شده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با برداشته شدن تحریم‌ها هزینه واردات گندم تا ۳۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

علی قنبری که در حاشیه یک کنفرانس تخصصی در دوبی با  رویترز سخن می‌گفت، افزود: کاهش هزینه واردات گندم عمدتاً مربوط به رفع تحریم‌های شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در ادامه گفت: ما امیدواریم با برداشته شدن تحریم‌ها به‌ویژه تحریم‌ها علیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران هزینه واردات گندم ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یابد.

قنبری همچنین تأیید کرد کشورش در پی تهاتر گندم دروم خود با گندم آسیابی به‌دلیل تولید مازاد است.

وی در این باره گفت: ما سالانه ۶۰۰ هزار تن گندم دروم تولید می‌کنیم و فقط نصف آن را مصرف می‌کنیم و لذا خوشحال می‌شویم این نصفه مازاد را تهاتر کنیم یا بفروشیم. این گندم دروم تولیدی ایران است.

پیشتر فعالان بازار از تصمیم ایران برای تهاتر ۲۰۰ هزار تن گندم دروم تولیدی خود با حداقل ۲۵۰ هزار تن گندم آسیابی خبر داده بودند.

علاوه بر تصمیم تهاتر گندم دروم، ایران همچنین ممنوعیت واردات برنج را از ۲۳ اکتبر برداشته و مناقصه‌ای را برای خرید برنج از بازار بین المللی اعلام کرده است.

قنبری گفت: ما در فصل تولید واردات برنج را  متوقف کردیم و اکنون برداشت تمام شده است و ممنوعیت واردات به‌طور خودکار برداشته شده است.

وی افزود: ما امیدواریم در ماه آینده مناقصه دیگری را برگزار کنیم.

معاون وزیر جهادکشاورزی ایران در یک کارگروه تخصصی کنفرانس دوبی گفت کشورش در سال زراعی گذشته ۸ میلیون تن گندم از کشاورزان داخلی خریده است که نسبت به سال قبل از آن ۱/۳ میلیون تن افزایش داشته است.

وی گفت با وجود افزایش تولید داخلی، سازمان تحت امر وی هر اقدام لازمی را برای حفظ ذخایر استراتژیک از جمله با واردات انجام می‌دهد.

ایران در ماه مرداد اعلام کرده بود به‌دلیل افزایش تولید داخلی امسال گندمی وارد نخواهد کرد.

کشاورزی - خدمات کشاورزی - تبلیغات کشاورزی - فروش محصولات کشاورزی - کشاورزی نوین - کشاورزی مدرن - کشاورزی امروز - کشاورزی ایران - کشاورز - کشاورزی کارآمد - کشاورزی پایدار - کشاورزی ارگانیک - کشاورز پیشرو - کشاورزی جدید - تکنیک های کشاورزی - نهاده کشاورزی - سموم کشاورزی - کودهای کشاورزی - بذر کشاورزی - ماشین آلات کشاورزی - گلخانه - کشاورزی گلخانه - کشت گلخانه ای - بذر گلخانه ای - کشاورزی آکادمیک - دانشکده کشاورزی