پرورش گیاه ترخون

کشت ورز - ترخون (Artemisia dracunculus) با برگهایی که کمی مزه رازیانه دارند، گیاهی بسیار دوست داشتنی در آشپزی می باشد. گیاهی چندساله، با فصل رشد از اواخر بهار تا اوایل پاییز می باشد. همچنین، گیاهی ناپایدار است که نیازمند مراقبت در سرتاسر روند کشت و پرورش خود می باشد. با این حال، اگر به درستی از آن مراقبت نمایید، ترخون برگهایی معطر تولید می نماید که در سراسر سال برای پخت و پز می توانند برداشت شده و نگهداری گردند.

tarragon

بیشتر بخوانید: پرورش گیاه ترخون

کشت گیاه گشنیز و خواص آن

coriander

کشت ورز

پرورش گشنیز

گشنیز به قرار گرفتن در وضعیت آفتابی برای رشد نیاز دارد، اما کمی سایه در خلال ساعات بسیار گرم روز را نیز ترجیح می دهد. اگر گیاهان در شرایط تنش قرار بگیرند مستعد به ایجاد بذر شده، این اتفاق زمانی رخ می دهد که گیاه نابالغ گلدهی می کند و به جای توسعه شاخ و برگ انبوه، بذرها را توسعه می دهد. اگر شما گیاه را برای بذرش پرورش دهید این اتفاق مناسب است، اما اگر برای برگهایش پروش می دهید، خوب نیست.

رقم گیاه مهم است!

ارقام به منظور تولید مناسب برگ یا بذر دورگ گیری شده اند، در نتیجه رقمی که برای کشت انتخاب می کنید، مهم است. به عقیده ما، گشنیز کالیپسو برای تولید برگ بهترین رقم است، همچنین این نوع دارای خاصیت " قطع و رشد دوباره" است، در حالیکه رقم سانتو سرگل های بزرگتری را تولید می کند و سریعتر به مرحله تولید بذر می رسد.

گشنیز با کشت مستقیم بذر در خاک به بهترین شکل رشد می یابد. همچنین ما این گیاه را در ظروف کوچک پرورش دادیم و نتایج خوبی هم گرفتیم، مراقب باشید که ریشه ها را در زمان کشت آسیب نبینند. خاک را به طور کامل به هم بزنید، علف های هرز را حذف کنید و مواد آلی مانند کود دامی کاملاً پوسیده شده یا کمپوست را با خاک ترکیب نمایید. خاک را برای مسطح شدن، چنگک بزنید و بذرها را به فاصله ۴ سانتیمتر از هم، در سوراخ هایی به عمق ۱ سانتیمتر بکارید.

اگر گشنیز را بخاطر بذر کشت می کنید، گیاهان را در آفتاب کامل قرار دهید. به دلیل اینکه شرایط تنش زا، باعث القای تولید گل می شود، بذرها نیز سریعتر توسعه پیدا می کنند.

بیشتر بخوانیدکشت گیاه گشنیز و خواص آن

چگونگی پرورش گیاه شبد (شوید)

dill

     گیاهی یکساله است، شبد (Anethum graveolens) می تواند تا ارتفاع ۱۲۰ سانتیمتر (۴ فوت یا ۱.۲ متر)  و گستردگی حدود ۳۰ سانتیمتر (۱ فوت یا ۰.۳ متر) توسعه پیدا کند. واژه انگلیسی آن dill از کلمه "dilla" مربوط به منطقه اسکاندیناوی به معنی "فروکش یا آرام کردن" می آید زیرا آب شبد برای تسکین مشکلات مربوط به باد و گاز درونی بدن در نوزادان و بزرگسالان به کار می رفته است. اگر شبد را برای مصرف ترشی کشت می کنید، تا اواسط تابستان هرچند هفته یکبار کشت کنید تا از داشتن مقدار ثابت این گیاه برای مقصود خود مطمئن باشید!

     برای اینکه شبد را به صورت دائمی داشته باشید، اجازه دهید برخی از بذور در هر سال به طور طبیعی بر اثر ریزش بر خاک کشت مجدد شوند، در این حالت شما میزان کافی از شبد برای آغاز فصل در اختیار خواهید داشت.

      دامنه PH مناسب

     شبد در دامنه گسترده ای از PH های مرتبط میان ۵.۵ (اسیدی قوی) و ۷.۵ (کمی قلیایی) با دامنه    ترجیحی میان ۵.۵ و ۶.۵ رشد می نماید.

بیشتر بخوانید: چگونگی پرورش گیاه شبد (شوید)

همه چیز درباره پرورش گیاه ریحان

کشت ورز - ریحان گیاهیست که من بدون آن نمی توانم زندگی کنم. عطر آن در تابستان به سادگی منتشر می گردد. من این گیاه را با دست و دلبازی بسیار در سالادهای کاپریس (نوعی سالاد محتوی گوجه فرنگی، موتزارلا و ریحان)، برگهای کامل آن را در سوپ های تند تایلندی، به صورت مخلوط در برخی نوشیدنی ها و همچنین شربت شیرین ریحان برای توت فرنگی های برش خورده تابستانی خودم به کار می برم. و حتی نیاز به توضیح نیست که آزادانه ریحان خرد شده تازه را روی پیتزا پخش می کنم، می دانم که تنها من این کار را انجام نمی دهم.

reyhan

در اکثر موارد، یک گیاه کشت شده ریحان ارزان تر از بسته های ریحان که شما در مغازه سبزی فروشی می بینید، است. پس از خرید آن بسته هایی که با عنوان ریحان "تازه" به فروش می رسند دست کشیده و یک گیاه ریحان به جایش بخرید. در اینجا همه چیزهای لازم درباره پرورش گیاه به دست خودتان فراهم آمده است.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره پرورش گیاه ریحان

پرورش گیاه پیازچه

راهنمای فوری برای پرورش گیاه پیازچه

پیازچه ها عضوی از خانواده پیاز بوده و برای کشت در باغات گل و سبزیجات ارزشمند هستند. آنها فضای کمی را اشغال نموده و کل بخش های گیاه از نوک تا انتهای آن قابلیت مصرف دارد، بخش پیازهای آن به جای پیاز با طعمی ملایم، برگهای پیازچه در سالادها و به عنوان طعم دهنده و سر گل های رنگین آن برای تزیین انواع سالاد به کار می روند.

Chives

رقم

گیاهی گلدار و خوراکی از خانواده پیاز

محل استقرار و خاک

در اکثر خاک ها، شرایط سایه جزیی یا آفتاب کامل

مدت زمان کشت تا برداشت

3 ماه

محل پرورش پیازچه

پیازچه تقریباً در همه خاک ها رشد می کند، شکل ایده آل پرورش آن با قرار گرفتن در عمق کافی خاک و همراه با افزودن کمپوست کاملاً پوسیده شده یا ماده آلی می توانند رشد و نمو داشته باشند. یک یا دو مشت پر از کود استخوان (منشا حیوانی) در هر متر مربع (یارد) برای کوددهی آن مناسب است. پیازچه ها مصرف عناصر غذایی بالایی ندارند، در نتیجه اگر خاک به شکلی که تشریح شده آماده گردیده باشد، در طی سال نیازی به تغذیه گیاه نمی باشد.

نور کامل یا شرایط سایه جزیی هر دو به یک شکل برای آنها مناسب هستند و علیرغم اینکه این گیاه به خشکی تا حدی مقاوم است، اما آن را در مکان های خیلی خشک کشت نکنید.

بیشتر بخوانید پرورش گیاه پیازچه

کشاورزی - خدمات کشاورزی - تبلیغات کشاورزی - فروش محصولات کشاورزی - کشاورزی نوین - کشاورزی مدرن - کشاورزی امروز - کشاورزی ایران - کشاورز - کشاورزی کارآمد - کشاورزی پایدار - کشاورزی ارگانیک - کشاورز پیشرو - کشاورزی جدید - تکنیک های کشاورزی - نهاده کشاورزی - سموم کشاورزی - کودهای کشاورزی - بذر کشاورزی - ماشین آلات کشاورزی - گلخانه - کشاورزی گلخانه - کشت گلخانه ای - بذر گلخانه ای - کشاورزی آکادمیک - دانشکده کشاورزی