به گزارش کشت ورز به نقل از ایانا، مشاور معاون وزیر در امر ساماندهی کود و بهبود تغذیه گیاه بیان نمود: در راستای تحویل کودهای باکیفیت به کشاورزان، اقدامات خوبی در معاونت زراعت آغاز شده است، بهگونهای که تطابق محتوا با برچسب مدتی است که آغاز شده و توسط مؤسسه تحقیقات خاک و آب بیش از سههزار و ۸۰۰ نمونه گرفته شده و بیش از دوهزار و ۵۰۰ برند تحت بررسی قرار گرفته است تا بدینترتیب بتوانیم کودهای باکیفیت را تحویل بهرهبرداران دهیم.
شمسالله ملازاده افزود: خاکهای کشور بهدلیل استفادههای بیش از حد فقیر شده است و در این راستا لازم است در مصرف کود و استفاده از کودهایی که مواد مورد نیاز خاک را داشته باشد، تجدیدنظر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: کودهای وارداتی و تولید داخل بهطور قطع از مدتها پیش نظارت کامل میشوند تا هیچ مشکلی از لحاظ کیفیت نداشته باشند.
ملازاده ادامه داد: خریدهای دولتی ۱۰۰ درصد مطمئن و کیفی است و محصولات کودی که در داخل کشور نیز تولید میشود، توسط کارشناسان مربوطه در انبارهای تولیدکنندگان تحت آزمایش قرار میگیرد و در صورتی که با استانداردهای مدنظر وزارت جهاد کشاورزی تطابق داشته باشد، برای توزیع ارسال میشود.
وی تصریح کرد: شاید کمتر از ۱۰ درصد کودها از کیفیت قابل قبول برخوردار نباشد، بنابراین سختگیریهایی انجام میدهیم که این مقدار نیز به صفر برسد.
ملازاده یادآور شد: این ۱۰ درصد شامل کودهایی است که کشاورزان از بازار تهیه میکنند؛ زیرا کودهای وارداتی و داخلی که از طریق شرکت خدمات حمایتی کشاورزی توزیع میشود، ۱۰۰ درصد کیفی است.
مصرف کودهای شیمیایی در کشور باعث آلودگی محصولات نمیشود
مشاور معاون وزیر در امر ساماندهی کود و بهبود تغذیه گیاه درباره وجود بدمصرفی در حوزه کود تأکید کرد: نیاز کشور به کود ازته حدود سه میلیون تن برآورد شده است، در حالی که حداکثر یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن کود ازته در کشور به مصرف میرسد که این امر یعنی تنها ۴۵ درصد نیاز غذایی گیاهان را استفاده میکنیم.
وی اظهار داشت: بنابراین مصرف کود شیمیایی در کشور به اندازه کافی نیست که بخواهیم آن را به زیادی مصرف و آلودگی محصولات نسبت دهیم.
ملازاده همچنین گفت: بر اساس برآوردهای انجامشده، دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن کود ازته، ۶۰۰ هزار تن کود فسفاته، ۳۰۰ هزار تن کود پتاسه و یک میلیون تن کود آلی از سوی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی برای مصرف پیشنهاد شد، اما آنچه که کشاورزان طی یک سال اخیر به مصرف رساندند، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کود ازته، ۲۲۰ هزار تن کود فسفاته، ۵۵ هزار تن کود پتاسه و ۱۰ هزار تن کود آلی توسط شرکت خدمات حمایتی توزیع شد.
وی در پایان افزود: بر اساس آمار فوق، تقریباً یکسوم کودهایی که اعلام شده بود، طی یک سال گذشته به مصرف کشاورزان رسیده است؛ بنابراین میتوان گفت که مصرف کود در کشور بسیار پایین بوده و لازم است کشاورزان بر اساس آزمایش خاک، اقدام به مصرف درست کود کنند.
کشاورزی - خدمات کشاورزی - تبلیغات کشاورزی - فروش محصولات کشاورزی - کشاورزی نوین - کشاورزی مدرن - کشاورزی امروز - کشاورزی ایران - کشاورز - کشاورزی کارآمد - کشاورزی پایدار - کشاورزی ارگانیک - کشاورز پیشرو - کشاورزی جدید - تکنیک های کشاورزی - نهاده کشاورزی - سموم کشاورزی - کودهای کشاورزی - بذر کشاورزی - ماشین آلات کشاورزی - گلخانه - کشاورزی گلخانه - کشت گلخانه ای - بذر گلخانه ای - کشاورزی آکادمیک - دانشکده کشاورزی