به گزارش کشت ورز، پیشبینی مقدماتی فائو برای تولید جهانی غلات در سال ۲۰۱۶ تقریباً ۲۵۲۱ میلیون تن است. هر چند با این پیشبینی، تولید جهانی غلات در سال ۲۰۱۶ حدود ۰/۲ درصد یا ۴ میلیون تن کمتر از سال گذشته است، اما هنوز به لحاظ عملکرد در جایگاه سوم قرار دارد.
دلیل عمده تنزل تولید جهانی غلات، بازنگری کاهشی در تولید جهانی گندم به میزان حدود ۱۰ میلیون تن پس از ماه اخیر است.
میزان تولید جهانی گندم برای سال ۲۰۱۶ حدود ۷۱۲/۷ میلیون تن پیشبینی میشود که تقریباً ۲/۸ درصد یا ۲۰ میلیون تن کمتر از سال ۲۰۱۵ خواهد بود. تنزل سالانه تولید جهانی گندم به طور عمده نتیجه کاهش انتظاری تولید در روسیه و اوکراین است، به طوری که کشت گندم در این دو کشور تحتتأثیر آب و هوای خشک واقع شده است.
همچنین پیشبینی میشود، تولید گندم در مراکش و اتحادیه اروپا کاهش یابد. به ترتیب دو عامل خشکسالی و کاهش عملکرد از دلایل کاهش تولید گندم در مراکش و اتحادیه اروپا است.
انتظار میرود چین به عنوان منطقهای برای جبران کاهش تولید گندم عمل کند و به دلیل عملکرد بالا، تولید نسبتاً زیادتری را در سال ۲۰۱۶ تجربه کند. این احتمال نیز وجود دارد که هند تولید زیادتری نسبت به سال گذشته داشته باشد.
پیشبینی مقدماتی فائو برای تولید جهانی غلات دانه درشت در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۳۱۳ میلیون تن است که ۰/۸ درصد یا ۱۱ میلیون تن بیشتر از سال ۲۰۱۵ است.
دلیل عمده پیشبینی افزایش تولید جهانی غلات دانه درشت در سال ۲۰۱۶ در مقایسه با سال گذشته، انتظار افزایش تولید جهانی ذرت میباشد که میزان این افزایش بیش از کاهش پیشبینی شده تولید جهانی جو و سورگوم است.
پیشبینی میشود تولید ذرت که تقریباً سهچهارم تولید غلات دانه درشت به حساب میآید، حدود ۱/۱ درصد یا ۱۱/۵ میلیون تن افزایش یابد و به حدود ۱۰۱۴ میلیون تن در سال ۲۰۱۶ برسد. پیشبینی بهبود عملکرد ذرت در اتحادیه اروپا و افزایش میزان کشت براساس بازدههای انتظاری بالاتر ذرت در مقایسه با سایر محصولات در آمریکا از دلایل افزایش تولید ذرت است. در مقابل، پیشبینی میشود تولید ذرت در جنوب آفریقا و برزیل به دلیل تداوم خشکسالی مربوط به النینو، کاهش یابد.
براساس پیشبینی اخیر، تولید جهانی برنج با ۱ درصد با ۴/۹ میلیون تن افزایش نسبت به سال ۲۰۱۵ به ۴۹۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۶ خواهد رسید. این پیشبینی با فرض برگشت به الگوهای جوی معمولی به موقع برای کشت محصول اصلی پس از دو فصل متوالی بارشهای نامنظم در شمال آسیا، صورت گرفته است.
این میزان تولید پیشبینی شده به سومین فصل متوالی رشد کمتر از روند اشاره دارد که بازتابی از تداوم تأثیر منفی الگوهای آب و هوایی غیرمتعارف ناشی از النینو در نیمکره جنوبی و نیز قیمتهای جهانی غیرجذاب برنج میباشد.
پیشبینی بسیار مقدماتی از مصرف جهانی غلات در ۱۷-۲۰۱۶ اشاره به افزایش نسبتاً کم برای دومین سال متوالی دارد. مصرف کل غلات در ۱۷-۲۰۱۶ حدود ۲۵۴۷ میلیون تن پیشبینی میشود که تقریباً ۱ درصد یا حدود ۲۶ میلیون تن بیشتر از سال گذشته میباشد و برای دومین سال متوالی، کمتر از روند ۱۰ ساله مصرف خواهد بود.
رشد ضعیف مصرف غلات به طور عمده بازتابی از چشمانداز ضعیف تقاضای خوراک دام است. پیشبینی میشود در مجموع استفاده از غلات توسط بخش دام با رشد ۰/۸ درصد افزایش یابد که کندتر از رشد در سال ۱۶-۲۰۱۵ است.
شرایط دشوار و بیثبات اقتصادی موجب کاهش رشد تقاضای علوفهای غلات در سالهای اخیر شده است. انتظار میرود مصرف جهانی گندم در ۱۷-۲۰۱۶ حدود ۷۲۳ میلیون تن تقریباً ثابت باقی بماند به طوری که پیشبینی میشود افزایش اندک در مصرف غذایی کل با کاهش در مصارف علوفهای و سایر مصارف گندم جبران شود. پیشبینی میشود، مصرف کل غلات دانه درشت در ۱۷-۲۰۱۶ با افزایش ۱/۵ درصد یا ۲۰ میلیون تن از ۱۶-۲۰۱۵ به ۱۳۲۱ میلیون تن برسد.
دلیل عمده افزایش مصرف غلات دانه درشت در ۱۷-۲۰۱۶، رشد ملایم مصرف علوفهای خواهد بود به طوری که استفاده از غلات دانهدرشت به عنوان خوراک دام به ۷۵۰ میلیون تن خواهد رسید.
احتمال بر این است که دسترسی بسیار فراوان و ارزانتر به ذرت موجب افزایش استفاده از این محصول در جیرههای دامی و کاهش استفاده از گندم و سایر غلات دانهدرشت شود.
پیشبینی میشود در مجموع استفاده از ذرت در خوراک دام با ۲/۵ درصد یا ۱۴/۲ میلیون تن افزایش از ۱۶-۲۰۱۵ به ۵۸۳ میلیون تن در ۱۷-۲۰۱۶ برسد که ۹ میلیون تن از این افزایش ناگهانی در چین روی خواهد داد.
پیشبینی میشود مصرف جهانی برنج با ۱/۴ درصد افزایش به ۵۰۳ میلیون تن در ۱۷-۲۰۱۶ برسد که از این میزان حدود ۴۰۵ میلیون تن به عنوان غذا مصرف خواهد شد. بر این اساس، متوسط مصرف سرانه برنج در سال حدود ۵۴/۶ کیلوگرم ثابت باقی خواهد ماند.
پیشبینی مقدماتی فائو برای ذخایر جهانی غلات در ۱۷-۲۰۱۶ حدود ۶۱۱ میلیون تن میباشد که ۳/۹ درصد (۲۵ میلیون تن) کمتر از سال گذشته میباشد. بر این اساس، نسبت ذخایر به مصرف جهانی غلات به حدود ۲۳ درصد تنزل خواهد یافت که کمتر از ۲۵ درصد برآوردی در ۱۶-۲۰۱۵ میباشد، اما هنوز بیشتر از ۲۰/۵ درصد ذخایر ثبت شده در ۰۸-۲۰۰۷ میلادی است.
انتظار میرود کاهش ذخایر برنج در مقایسه با سایر غلات کمتر باشد و میزان ذخایر به ۱۶۴ میلیون تن برسد. ۴/۹ میلیون تن کاهش ذخایر برنج را میتوان به طور عمده به تلاش کشورهای مهم صادرکننده برنج برای کاهش میزان ذخایر دولتی و نیز چشمانداز رشد تولید آنها نسبت داد. انتظار میرود ذخایر گندم حدود ۱۱ میلیون تن کاهش یابد و تقریباً به ۱۹۴ میلیون تن برسد. بخش عمده کاهش ذخایر گندم در روسیه و اوکراین روی خواهد داد.
پیشبینی میشود ذخایر ذرت با ۱۱ میلیون تن کاهش به ۲۰۵ میلیون تن برسد. احتمال دارد ذخایر ذرت در چین با کاهش بیش از ۶ میلیون تن به ۹۸ میلیون تن تنزل یابد (اما هنوز هم به لحاظ رکورد در جایگاه سوم قرار دارد). تصمیم اخیر دولت چین در زمینه برنامه حمایت قیمت داخلی و انباشت ذخایر ذرت تا تاریخ ۱۷-۲۰۱۶ به کاهش قیمتهای داخلی و افزایش مصرف علوفهای ذرت کمک خواهد کرد. هر چند، ذخایر ذرت در آمریکا میتواند برای چهارمین سال متوالی افزایش یابد و به ۴۸ میلیون تن برسد.
با وجود دسترسی بسیار زیاد صادراتی، پیشبینی میشود تجارت بینالمللی غلات در ۱۷-۲۰۱۶ برای دومین سال متوالی تنزل یابد و با کاهش ۱/۴ درصد یا ۵ میلیون تن به ۳۶۵ میلیون تن برسد. دلیل عمده تنزل پیشبینی شده تجارت جهانی غلات، کاهش تقاضای جهانی خواهد بود، چون که بسیاری از کشورهای واردکننده از نباشت بالای ذخایر غلات برخوردار هستند و انتظار میرود میزان تولید امسال آنها زیاد باشد.
دلیل احتمالی دیگر تنزل تجارت، علیرغم پیشبینی افزایش زیاد واردات توسط کشورهای واقع در جنوب آفریقا، کاهش خرید غلات دانه درشت به ویژه جو و سورگوم (به طور عمده توسط چین) و نیز تا حدی کمتر ذرت (به طور عمده توسط اتحادیه اروپا) خواهد بود. پیشبینی میشو تجارت کل غلات دانه درشت در ۱۷-۲۰۱۶ با کاهش ۳/۱ درصد یا ۵/۳ میلیون تن به ۱۶۸ میلیون تن برسد.
انتظار میرود تجارت ذرت با اندکی کاهش (۰/۴ درصد) به ۱۲۹ میلیون تن برسد و این در حالی است که پیشبینی میشود تجارت جهانی جو و سورگوم به ترتیب با کاهش ۷/۴ درصد (۲ میلیون تن) و ۲۵/۴ درصد (۳ میلیون تن) به ۲۵ میلیون تن و ۹ میلیون تن برسند.
پیشبینی میشود تجارت جهانی گندم در ۱۷-۲۰۱۶ (ژوئیه/ژوئن) با ۰/۷ درصد (۱ میلیون تن) افزایش از ۱۶-۲۰۱۵ به ۱۵۳ میلیون تن برسد چرا که انتظار میرود میزان افزایش واردات گندم توسط مراکش دچار خشکسالی بیش از میزان کاهش احتمالی واردات توسط چندین کشور آسیایی باشد.
پس از ماه اخیر از میزان پیشبینی تجارت جهانی برنج در سال تقویمی ۲۰۱۶ کاسته شده و نزدیک به میزان سال ۲۰۱۵ یعنی حدود ۴۴/۹ میلیون تن برآورد شده است. تعدیل کاهشی این ماه بازتابی از واردات انتظاری کمتر توسط کشورهای آفریقایی است چرا که تضعیف پولهای داخلی و تولید نسبتاً زیاد در کاهش تقاضای وارداتی این کشورها نقش دارد.
پیشبینی مقدماتی حاکی از آن است که تجارت جهانی برنج در سال تقویمی ۲۰۱۷ به دلیل بهبود میزان دسترسی داخلی در آسیای خاور دور و کاهش واردات با افت ۱/۸ درصدی از سال ۲۰۱۶ به ۴۴ میلیون تن برسد.
کشاورزی - خدمات کشاورزی - تبلیغات کشاورزی - فروش محصولات کشاورزی - کشاورزی نوین - کشاورزی مدرن - کشاورزی امروز - کشاورزی ایران - کشاورز - کشاورزی کارآمد - کشاورزی پایدار - کشاورزی ارگانیک - کشاورز پیشرو - کشاورزی جدید - تکنیک های کشاورزی - نهاده کشاورزی - سموم کشاورزی - کودهای کشاورزی - بذر کشاورزی - ماشین آلات کشاورزی - گلخانه - کشاورزی گلخانه - کشت گلخانه ای - بذر گلخانه ای - کشاورزی آکادمیک - دانشکده کشاورزی